Ring oss: 0303-641 23

Kontakta oss

Kontakta försäljning om du vill prata mer om just dina behov av kostnadseffektiv komponenttillverkning. Du kan även sända oss prov eller ritning på er detalj, så återkommer vi med en offert till er så snart som möjligt.

De vanligaste frågorna vi får från våra kunder har vi gett svar på här.
Har du ytterligare frågor eller vill veta mer, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Om du vill komma i direkt kontakt med någon hos oss

INKÖP

Johan Lilja, VD

Mejla Johan

FÖRSÄLJNING

Magnus Gustafson

Mejla Magnus

EKONOMI

Matthias Larsson

Mejla Matthias

LOGISTIK

Thomas Wenzel

Mejla Thomas

Hardex Component AB, Filaregatan 16, 442 34 Kungälv.
Ring oss: 0303-641 23

Frågor och svar

Hur är det med kvaliteten från Kina?

Våra tillverkare är väl förtrogna med de krav som ställs från våra kunder. Vi har även oberoende kvalitetstekniker som löpande samverkar med tillverkande personal.

Är det inte väldigt långa leveranstider?

Leveranstiden är relativt lång vid uppstart av en ny detalj. Det handlar om 3-8 veckor för att få fram prov beroende på tillverkningsprocess. Vid repetitionsorder är tiden lättare att styra över.

Hur vet man när det är dags att beställa om Hardex lagerhåller?

För de kunder där vi vi hanterar avrop från vårt lager har vi en löpande dialog på artikelnivå. Vi bevakar när det börjar bli dags att fylla på lagret.

Är det inte dyrt att frakta varorna ända från Kina?

Vi samordnar order från många kunder och fraktar i container från Kina till Göteborg. Själva fraktkostnaden från Kina till Kungälv är ofta lägre än vad det sedan kostar att frakta komponenterna inom Sverige.

Hur är det med arbetsförhållandena i Kina?

Arbetarskyddet har förbättrats avsevärt under senare år, men är ännu inte helt i nivå med EU. Vi arbetar kontinuerligt på att förbättra arbetsmiljön i de fabriker som vi anlitar. Barnarbete förekommer inte.

Hur förpackas komponenterna?

Vi packar normalt alla detaljer i well-kartong som sedan läggs i plywood-lådor för sjötransport. Från vårt lager skickar vi normalt kartonger på EUR-pall, men vi packar också komponenter på EUR-pall med krage. Vi kan även konsumentförpacka i påse/kartong helt enligt önskemål från kund.